„ A  s z á n t ó f ö l d t ő l  a z  a s z t a l i g”

 

A Bácska a jellegzetes ízek világát jelenti. Több évszázados hagyománya van ezen a területen a fűszerpaprika termesztésnek, hiszen térségünkben a napsütéses órák száma a 2200 órát is meghaladja évente. Termékeink fűszerezésében is a tájjellegű ízek dominálnak, a csípős és édes fűszerpaprika, fokhagyma és bors az uralkodó.
A húsüzem több évtizedes múltra tekint vissza.
Fő tevékenységei:

  • sertés és marha vágás
  • csontozás, darabolás
  • húskészítmények gyártása
  • zsírolvasztás

 

A saját telepen, saját előállítású takarmányon nevelt, állatok kerülnek levágásra, melynek nagy részét termékgyártáshoz használjuk illetve kis részben darabolt húsként kerül ki a kereskedelembe, illetve konyhákra. A magyar genetikánknak köszönhetően sertéseink húsára jellemző a márványozottság, víz megtartó képesség, kellemes szín.
A szárazáru gyártáshoz koca sertéseket elkülönítve vágunk le, melyek húsa tömöttebb, érettebb, hagyományos, magyaros kolbászok gyártásához a legalkalmasabb.
A húskészítménygyártásban és forgalmazásban stratégiánk, hogy minőségi színvonalon, hagyományos, bácskai disznóvágás ízeivel készülnek termékeink.
Parasztsonkáinkat hagyományos módon 6 hétig sóban pácolva készítjük, ló csonttal minősítjük és egyedi emblémát és sorszámot sütünk minden darabba, melyet nyilvántartunk.
A hagyományos füstölt termékeinket és a szárazárut (füstölt kolbászok) kőfüstölőben, akác-fűrészporral füstöljük.
A hagyományos termékeken kívül természetesen készítünk a korszerű táplálkozásnak megfelelő alacsony zsír és só tartalmú, gluténmentes termékeket is.
Fő törekvésünk, hogy termékeinket nyomon követhető módon saját előállítású sertésekből, a vidéken termelt fűszerekből, adalék mentesen, jó minőségben állítsuk elő vevőink megelégedésére.
Kiváló Minőségű Sertéshús védjeggyel rendelkezünk az élőállat előállítás, a nyershús és a késztermékek vonatkozásában is.
Termékeink eljutnak az ország különböző részeibe a magyar üzletláncokon és a kisboltokon keresztül. A boltok listája, ahol jelen vagyunk termékeinkkel itt érhető el.